Varför du också ska lägga till Författare på ditt CV

skrivande Aug 30, 2022
kvinna föreläser inför publik

Det har gått inflation på ordet författare.

Alla verkar ha skrivit en bok. Hur ofta ser vi inte att folk presenterar sig som ”Föreläsare, coach och författare”, eller ”Influencer, kreatör och författare”?

Men vad är det som gjort att dessa personer valt att skriva en bok? Självklart kan det finnas många orsaker till det, men det finns en faktor, som inte gäller alla, men många. 

Spola tillbaka bandet. Innan de skrev en bok var dessa personer ”bara” föreläsare och coacher, eller influencers och kreatörer, som utbildade, inspirerade och hjälpte människor att bli bättre versioner av sig själva. Bra så. 

Men något saknades.

De var inte så etablerade som de önskade. Hjälpte inte så många som de skulle kunna. Blev inte intervjuad i några tv-soffor eller fick sommarprata i radio.

Men det dessa människor har gemensamt, är att de insåg att det fanns en möjlighet att ändra på det.

📚 De valde att samla sin expertis, väl kurerad och noggrant genomtänkt på ett ställe, i det lättillgängliga formatet boken – där man har möjlighet att breda ut sina resonemang (i motsats till vårt snabba, digitala samhälle), samt lämna det efter sig för kommande generationer, istället för att riskera att försvinna i etern.

Det var nästan för bra för att vara sant.

En bok är inte något de flesta tjänar särskilt mycket pengar på. Inte om man räknar på kronor i bokförsäljning. Boken är en av vår tids billigaste produkter sett till den tid som krävs för att skriva den. För att inte nämna de år av erfarenhet och utbildning författaren samlat på sig för att komma till den punkt att man har något värdefullt att säga. Ändå är de få som vill betala mer än några hundralappar för den. Orättvist, minst sagt.

MEN. Och här kommer ett stort MEN.

❌ Det är inte boken i sig du blir rik på ❌ (det finns givetvis undantag)

💰 Det är det boken GÖR för dig 💰

En bok med ditt namn på inte bara etablerar dig som expert på ditt område. Det öppnar dörrar för att oftare bli bokad (och kunna ta mer betalt) som föreläsare och kursledare, få fler kunder och annonsörer, bli intervjuad i poddar och i media – och massor av andra roliga möjligheter som du just nu bara kan drömma om!

En bok är en språngbräda! Den bygger ditt varumärke och öppnar dörrar. Den är också något du kan återvända till och återanvända i dina föreläsningar, kurser och möten med kunder.

Och du. Skriver du flera böcker, ja då kommer du etablera dig ännu starkare som expert och ännu fler dörrar öppnas ✅

Så det är inte konstigt att så många skriver böcker, fastän vissa säger att boken är död. Boken är inte död. Den är i allra högsta grad levande, och kommer leva under lång tid framöver. Så hoppa på författartåget du också. Är det inte dags att du också lägger till Författare på ditt CV? 

Vad väntar du på?

/Elin

P.s. Gillade du det här inlägget och tror att andra kan vara intresserad av det? Dela gärna! Och jag skulle älska om du ville connecta med mig på sociala medier så jag kan följa din skrivresa! ✨

Vill du veta när jag skrivit nytt på bloggen?

Signa upp dig på min maillista för att få skrivtips och annat nyttigt direkt i din inkorg! ✨

Jag lovar att inte spamma dig och du kan avprenumerera när du vill.