Vill du skriva en bok som bygger ditt varumärke och boostar din business? 

  

Skrivakademin för företagare är en onlineutbildning för dig som vill skriva en bok om ditt expertområde. Du är soloföretagare, föreläsare, coach, konsult och/eller utbildare och vill addera en bok som du kan sälja och använda i din verksamhet. 

Ett steg-för-steg-program som ger dig alla verktyg du behöver för att skriva en bok, från första idéfröet till ett färdigt utkast. 

Med Elin Ihreborn, skrivcoach och förläggare på People & Stories
GÅ MED I KURSEN

Vill du skriva en bok som bygger ditt varumärke och boostar din business? 

  

Skrivakademin för företagare är en onlineutbildning för dig som vill skriva en bok om ditt expertområde. Du är soloföretagare, föreläsare, coach, utbildare och vill addera en bok som du kan sälja och använda i din verksamhet. 

Ett steg-för-steg-program som tar dig igenom processen att skriva en bok, från första idéfröet till ett färdigt utkast. 

Med Elin Ihreborn, skrivcoach och förläggare på People & Stories
GÅ MED I KURSEN

Jag valde att anlita Elin som min skrivcoach och på bara en session hade hon hjälpt mig att skapa klarhet i synopsis och det blev så mycket lättare att skriva boken. Elin tog mitt skrivande till nya nivåer och höjde kvaliteten på såväl texterna som innehållet.

Sandra Furulund, High Performance Coach, Stressrådgivare, Föreläsare och Författare till Prestera hållbart – Hur du presterar högt med kraft och energi.

Hur kan en bok gynna min business?

 

Med en bok kan du:

✔️ Hjälpa och inspirera fler.

✔️ Etablera dig som expert inom ditt område.

✔️ Samla din kunskap, noga utvalt och genomtänkt, på ett ställe.

✔️ Tematisera och fördjupa dig – utan att någon annan sätter punkt åt dig. 

✔️ Ta mer betalt för dina tjänster eftersom det höjer ditt varumärke.

✔️ Tjäna pengar på bokförsäljning.

✔️ Utöka ditt kontaktnät med personer du annars aldrig hade mött.

✔️ Öppna dörrar till andra möjligheter (tänk media, poddar, föreläsningar)

SÄKRA DIN PLATS

Skrivakademin för företagare passar dig som:

 • Har ett eget företag. Du är verksam som exempelvis coach, föreläsare, konsult, kreatör, influencer eller entreprenör. 
 • Vill skriva en bok. Du har en önskan om att skriva en bok där du lär ut, inspirerar eller delar med dig av dina erfarenheter inom ramen för din verksamhet.
 • Vill ta den smarta vägen. Du är beredd att göra jobbet, men vill ha stöttning och råd längs vägen så att du inte lägger ned arbete i onödan.
 • Tänker långsiktigt i ditt företagande. En bok bygger inte Rom över en natt, men kan på sikt ge en riktig skjuts i ditt företagande. 
 • Vill ha kul ihop med andra. Skrivande kan vara ensamt, men här blir du en del av en grupp som siktar mot samma mål. Vi peppar, uppmuntrar och lär av varandra!

Det här är inte en kurs för dig som:

 • Vill skriva fiktivt/skönlitterärt.
 • Letar efter en quick fix.

”Elin är oerhört professionell, och jag har haft väldigt stor nytta av hennes olika kompetenser. Det som emellertid utmärker vårt samarbete allra mest, är hennes positiva energi, hennes kreativitet, den goda servicen och det fantastiska bemötandet.”

Dennis Westerberg, föreläsare och författare 

I programmet ingår:

6 moduler

Varannan vecka ses vi för en workshop online där vi går igenom nästa modul och du har möjlighet att ställa frågor.

Verktyg, tips och råd

Allt du behöver för att komma igång, hålla rätt kurs och gå i mål med ditt skrivande.

 

Personlig respons

Få feedback på ditt synopsis och i VIP-programmet även på dina texter, så att du vet att du är på rätt väg.

Skrivcoach

En dedikerad skrivcoach som gör allt för att du ska följa din inslagna väg och gå i mål! Vi hörs regelbundet via gruppchatt där du får uppmuntran och kan ställa frågor.

Skarpa deadlines

Du utarbetar en skrivplan med deadlines och skrivmål så att du behåller fokus och ser till att skrivandet faktiskt blir av.

Gemenskap

Community med en grupp likasinnade som strävar mot samma mål och gör det hela roligare.

”Att arbeta med Elin var verkligen inspirerande och en sann glädje. Elin tog mitt skrivande till oanade höjder och för mig som debutant var hennes professionalism, passion och skarpa blick för det skrivna ordet ovärderlig. Är du författare och vill ha ett fullblodsproffs till bollplank rekommenderar jag Elin varmt.”

Karl Martindahl, artist och författare till Den goda skörden – hur odlingen blev min terapi

Allt du behöver för att skriva en bok

Skrivakademin för företagare är ett program på 12 veckor (kursstart 27 mars) som steg-för-steg tar dig igenom processen att skriva en bok. Två gånger i månaden ses vi online och du får en ny modul och möjlighet att ställa frågor som dykt upp längs vägen.

I modulerna går vi igenom dessa teman:

 1. Skapa din skrivplan. Tydliggör din bokidé, din målgrupp och ditt syfte. Få klarhet i förutsättningarna för din skrivprocess och sätt mål och deadlines.
 2. Sätt de grova dragen för din bok. Bestäm vad din bok ska handla om, vinkel och vilket innehåll du ska ta med. Du får en guide för att skriva synopsis (en plan för ditt innehåll) och personlig feedback på det.
 3. Dags att skriva! Hur du skriver för att passa din målgrupp, hittar rätt ton och skriver begripligt och pedagogiskt.
 4. Vad händer sedan? Vi går igenom olika utgivningsalternativ (på förlag, hybrid- och egenutgivning) samt hur processen går till med att göra klart en bok. 
 5. Marknadsför din bok – och låt boken marknadsföra dig
  Hur du kan börja marknadsföra boken innan den är klar och hur kan du skriva boken så att den marknadsför dig.
 6. Redigera ditt manus. Du får metoder för att själv bearbeta ditt manus och låta andra läsa. Vi pratar om konsten att ta emot feedback och värdet av att låta texten vila.
SÄKRA DIN PLATS

Skrivakademin för företagare

9 750 kr

(exkl. moms)

 • Det kompletta kursprogrammet med 6 moduler som tar dig genom processen att identifiera din bokidé, sätta en plan för skrivandet och alla verktyg du behöver för att skriva din bok.
 • Community med de andra deltagarna i en gruppchatt med möjlighet att ställa frågor direkt till mig under kursens gång.
 • Skriftlig respons på din individuella skrivplan och ditt synopsis.

  

 

 

 

Kursantagningen stänger 23 mars.

GÅ MED NU

Skrivakademin för företagare – VIP

14 750 kr

(exkl. moms)

 • Det kompletta kursprogrammet med 6 moduler som tar dig genom processen att identifiera din bokidé, sätta en plan för skrivandet och alla verktyg du behöver för att skriva din bok.
 • Community med de andra deltagarna i en gruppchatt med möjlighet att ställa frågor direkt till mig under kursens gång.
 • Skriftlig och muntlig respons på din individuella skrivplan och ditt synopsis.
 • Textrespons på 5 000 ord
 • Två personliga coachningstillfällen under kursens gång á 45 min. 

 OBS! Begränsat antal platser.

Kursantagningen stänger 23 mars.

GÅ MED NU

Vad är unikt med Skrivakademin för företagare VIP? 

 

Textresponsen
Att få textrespons på 5 000 ord* ger dig personlig feedback på hur du skriver och tips för att utvecklas utifrån var du befinner dig. Det ger dig en bekräftelse på att du är på rätt väg och nycklarna som tar dig till nästa nivå som skribent. Det minskar också risken för att behöva skriva om stora delar senare.

Även muntlig respons på din skrivplan och ditt synopsis
Du får inte bara respons skriftligt på din skrivplan och ditt synopsis, vi hörs dessutom över telefon för att bolla de saker som kommit fram i responsen. Det ger dig en möjlighet att ställa följdfrågor för hur du ska utveckla skrivplan + synopsis för att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna för att gå i mål.

Två coachningssamtal
Du får också två personliga coachningssamtal á 45 minuter med mig under kursens gång. 45 minuter som är dedikerade dig och din utveckling.

*Ca 10 A4-sidor i Word med typsnitt Calibri 12 pt, 1,5 radavstånd.

”Jag kan varmt rekommendera Elin Ihreborn som var ett mycket värdefullt bollplank när jag skrev min bok.”

Kristina Jarring Lilja, författare till Förtroende – företagets viktigaste kapital

Jag heter Elin Ihreborn och jag är din kursledare! 

 

Jag älskar böcker och alla de författare jag dagligen får ha kontakt med och hjälpa till att utvecklas i sitt skrivande. Att se en ny författare födas är det bästa jag vet. 

Faktaböcker som dessutom lär läsaren något nytt, användbart och kanske livsförändrande – ja, då snackar vi potential att förändra världen!  

Jag har verkat i branschen i över 10 år och hjälpt många författare och böcker se dagens ljus, bland annat som förläggare, redaktör, lektör och skrivcoach. Idag driver jag bokförlaget People & Stories och utvecklar skribenter under varumärket Elin Ihreborn. 

Min utbildning kommer bland annat från språkkonsultprogrammet i svenska och en ettårig författarutbildning. Jag har också en examen i förlags- och bokmarknadskunskap och är diplomerad lektör via Ann Ljungberg.

Jag tror på att alla har värdefull kunskap att dela med sig av – och ett unikt sätt att säga det på. En bok är ett medium som aldrig går ut tiden och som verkligen har förmågan att påverka i dag och i framtiden.

SÄKRA DIN PLATS

Jag heter Elin Ihreborn och jag är din kursledare! 

 

Jag älskar böcker och alla de författare jag dagligen får ha kontakt med och hjälpa till att utvecklas i sitt skrivande. Att se en ny författare födas är det bästa jag vet. 

Faktaböcker som dessutom lär läsaren något nytt, användbart och kanske livsförändrande – ja, då snackar vi potential att förändra världen!  

Jag har verkat i branschen i över 10 år och hjälpt många författare och böcker se dagens ljus. Idag driver jag bokförlaget People & Stories och utvecklar skribenter under varumärket Elin Ihreborn. 

Min utbildning kommer från språkkonsultprogrammet i svenska, en ettårig författarutbildning, jag har en examen i förlags- och bokmarknadskunskap och är diplomerad lektör.

Jag tror på att alla har värdefull kunskap att dela med sig av – och ett unikt sätt att säga det på. En bok är ett medium som aldrig går ut tiden och som verkligen har förmågan att påverka i dag och i framtiden.

SKICKA DIN ANSÖKAN

Psst... Du vet väl att kursen är avdragsgill för dig som är företagare?

Skrivakademin för företagare

9 750 kr

(exkl. moms)

 • Det kompletta kursprogrammet med 6 moduler som tar dig genom processen att identifiera din bokidé, sätta en plan för skrivandet och alla verktyg du behöver för att skriva din bok.
 • Community med de andra deltagarna i en gruppchatt med möjlighet att ställa frågor direkt till mig under kursens gång.
 • Skriftlig respons på din individuella skrivplan och ditt synopsis.

  

 

 

 

Kursantagningen stänger 23 mars.

GÅ MED NU

Skrivakademin för företagare – VIP

14 750 kr

(exkl. moms)

 • Det kompletta kursprogrammet med 6 moduler som tar dig genom processen att identifiera din bokidé, sätta en plan för skrivandet och alla verktyg du behöver för att skriva din bok.
 • Community med de andra deltagarna i en gruppchatt med möjlighet att ställa frågor direkt till mig under kursens gång.
 • Skriftlig och muntlig respons på din individuella skrivplan och ditt synopsis.
 • Textrespons på 5 000 ord
 • Två personliga coachningstillfällen under kursens gång á 45 min. 

  OBS! Begränsat antal platser.

Kursantagningen stänger 23 mars.

GÅ MED NU