Böcker är mer än bara läsning. Det är kunskap, inspiration och utveckling.

Elin Ihreborn

Hej, det är jag som är Elin Ihreborn.

 

Jag är en norrlandstjej som hittat mitt hem i de småländska skogarna, Jönköping för att vara exakt, där jag bor med min man och vår lilla son. Jag är oftast glad, aldrig långsint och tror att alla människor har något fint att tillföra den här världen. Min mission är att hjälpa andra att förmedla just det där något – allra helst i bokform.

 

Jag gör det jag älskar allra mest – att utveckla texter, böcker och författare.

 

Med en språkkonsultutbildning, en ettårig författarskola och en kandidatexamen i förlags- och bokmarknadskunskap i bagaget kan jag ta mig an de flesta typer av texter. Jag har en stark känsla för det skrivna ordet och ser instinktivt vad en text behöver. Jag har jobbat med säljande texter på företag, som förläggare och redaktör på bokförlag och som lektör och manusutvecklare för aspirerande och etablerade författare. 

 

Utbildning

Diplomerad lektör, Litterära konsulter, 2020

Kandidatexamen i förlags- och bokmarknadskunskap, Lunds universitet, 2016 

Språkkonsultprogrammet i svenska, Stockholms universitet, 2013

Författarlinjen, Sörängens folkhögskola, 2012 

 

Arbete

Min första tid innanför väggarna på ett bokförlag var som praktikant på Lind & Co inom ramen av förlagsutbildningen. Direkt efter examen fick jag jobb på Ehrlin Publishing, förlaget bakom världssuccén Kaninen som så gärna ville somna där jag jobbade i tre år som bland annat förläggare och redaktör. Därefter startade jag eget som frilansare och nu håller jag parallellt på att starta upp bokförlaget People & Stories som ger ut facklitteratur av kreatörer, inspiratörer, utbildare m.fl. 

 

Vill du hålla kontakten?

 

Vill du ha tips om skrivande och bokutgivning och lite annat smått och gott direkt till din inkorg? Signa upp dig på min maillista nedan!

Oroa dig inte, jag kommer inte att spamma dig och du kan avsluta prenumerationen när du vill.